Aanbevolen door Zoover

Auto op Curacao

Een auto op Curaçao is onmisbaar. Zonder een auto zou u veel van de hoogtepunten van het eiland (niet in het minst de fraaie stranden aan de hele zuidkust) missen. Maar ook voor het doen van vele praktische zaken, zoals boodschappen, is een auto erg handig.

De wegen op Curaçao zijn in het algemeen redelijk tot goed. Met een gewone personenauto kunt u nagenoeg overal komen, behalve in het regenseizoen (oktober-januari) waarin sommige wegen zijn afgesloten.

In combinatie met de huur van uw appartement , kunt u ook meteen een auto reserveren. Bij elke woning hoort een ruime compact-SUV (een Hyundai Matrix) of een een mid-size MPV (een Hyundai Tucson).
Beide bieden voldoende ruimte aan 4-5 zitplaatsen en veel bagageruimte. En heeft u kleine kinderen bij u? Dan zorgen wij graag voor een kinderzitje.

De auto’s verkeren in nieuw staat, zijn goed verzekerd en aangemeld bij de Curaçaose Wegenwacht, zodat u bij pech of ongeval snel geholpen wordt. De auto’s worden alleen aan gasten van de appartementen ter beschikking gesteld.

De toeslag op de huurprijs treft u aan in de prijstabel. U heeft een eigen risico van € 450,- per gebeurtenis, wat u kunt afkopen voor € 5,- per dag. Verder komt er alleen lokale belasting bij (2009: 5%). U weet precies waar u aan toe bent, er komen geen onverwachte toeslagen meer bij. De minimale leeftijd van de bestuurder is 24 jaar. Jonger kan, mits minimaal 1 jaar een rijbewijs en er geldt een toeslag.
Blijft u langer dan twee weken, dan bieden wij u een aantrekkelijke korting van 10% tot 15% (afhankelijk van de lengte van uw verblijf).

Wilt u meer dan één auto gebruiken? Dan kunnen wij dat natuurlijk voor u regelen. Vraagt u er even naar bij uw reservering.

Voordelen van het meteen regelen van uw auto:

  • gratis transfer van en naar de luchthaven (normaal € 15 per persoon);. U rijdt direct na aankomst naar de villa toe;
  • de auto staat klaar bij het appartement: geen lange wachttijden bij de luchthavenkantoren van de autoverhuurmaatschappijen;
  • gratis vervangend vervoer bij pech of schade (indien u meer dan 4 uur niet kunt rijden);
  • bij de auto's leveren wij (zo lang de voorraad strekt) gratis kinderstoeltjes;
  • Geen limiet aan het aantal bestuurders;
Verdere bijzonderheden:
  • leeftijd bestuurder minimaal 24 jaar; voor jongere bestuurders geldt een toeslag (zij dienen wel minimaal 1 jaar hun rijbewijs te hebben);
  • per auto geldt een borgsom van € 250,- (€ 700,- als u het eigen risico NIET afkoopt);
  • bij bestuurders jonger dan 24 jaar blijft er altijd een eigen risico van € 200,-, ook bij WA-schade;
  • de auto moet met volle tank en schoon (binnen/buiten) worden ingeleverd. Indien niet schoon en/of niet afgetankt, worden extra kosten in rekening gebracht.